Більше соціальних послуг для харків’ян

Опубліковано admin Пт, 02/08/2013 — 10:52

«Під час наступної сесії міськради буде запропоновано рішення щодо зміни програми соціально-медичного спрямування», – повідомила заступник міського голови Світлана Горбунова-Рубан.

Проект підготовки студентів- волонтерів для роботи в умовах Хоспісу працює в Харкові 3-й рік. Його організатори кажуть, що необхідно створити службу, яка займається роботою із хворими літніми людьми.

Алла Аніщенко, голова правління ХОГО «Соціальний Всесвіт»

Подготовка молодежи в цьому проекте- свого роду критерій воспитательной работы в вузе. По тому, наскільки студенти активно беруть участь у реабілітаційній службі «Ера мілосердія», можна сказати, наскільки студенти беруть участь у реабілітаційній роботі у вузі.

Студентки академії культури розповіли, що виходять у Хоспіс до стареньких уже не один рік. Але спочатку була спеціальна психологічна підготовка.

Єлизавета Болгова, студентка ХДАК

Це було трохи страшно, но це того стояло, це нам корисний досвід.

Олена Яценко, студенка ХДАК

Когда молодой человек приходит, здається, в жизни у нього проблеми. Приходить і общається з цим чоловіком і бачить все з іншої сторони. Видить, що на самому ділі це не проблеми, все вирішується, і стоїть життя , в першу чергу, цінувати.

Тож робота студентів із невиліковно хворими літніми людьми – то допомога і членам їхніх родин, і самим стареньким, і молоді, – певні керівники проекту. Удосконалення соціально-медичної підтримки літніх людей триватиме й надалі, – розповіли в міськраді. потреба, робота з приватними стоматологічними клініками, аби укласти договори на лікування літніх харків’ян.

Светлана Рубан

Світлана Горбунова-Рубан, заступник Харківського міського голови

У тих випадках, де є такі технології, можливості, яких немає в наших поліклініках стоматологічних, або в технічних випадках, коли людина настає, що його розглядає доктор у муніципальних установах, щоб убрати сомненія.

Як повідомляють у Департаменті охорони здоров’я, згідно з договором приватної клініки щомісячно братиме на лікування однієї літню людину, яка не має статив для оплати зубопротезування чи лікування.

Світлана Маренич

content/socposlugy