Участь студентів Харківської Державної Академії Культури у презентації фільму «Право на життя»

право на життя

Опубліковано admin Птн, 02/22/2013 — 20:35

право на життя
право на життя

7 лютого 2013 в перший день своєї сесії на восьмому семестрі студенти Харківської державної академії культури (ХДАК) 4 курсу заочного відділення кафедри «соціальна педагогіка» під керівництвом куратора групи Аніщенко Алли Петрівни — доцента кафедри «соціальна педагогіка» кандидата педагогічних наук — взяли участь у презентації фільму «Право на життя», який був приурочений до Всесвітнього дня боротьби проти раку.

право на життя
право на життя

Перше враження на студентів справила обстановка залу з усією своє вишуканістю, теплим прийомом організаторів і звичайно ж чудова класична музика у виконанні квартету струнно-смичкових інструментів.

квартет

Всесвітній день боротьби проти раку відзначається щорічно 4 лютого. В рамках цієї події, громадська організація «Рівне право на життя» створила документально-художній фільм про людей, що зіткнулися з онкологічними захворюваннями.

право на життя

З 4 по 8 лютого цей фільм показують у восьми містах України. У стрічці автори підняли проблему захворювання на рак молочної залози. Зйомки проходили в Харкові, Донецьку, Єнакієвому і Святогорську. У стрічці показані історії жінок, які випадково дізналися про захворювання, але знайшли в собі сили перебороти хворобу і зараз живуть повноцінним життям. Також свої коментарі дають фахівці — онкологи, психологи.

Фільм — про жінок, які перемогли рак грудей і продовжують жити цілком повноцінним життям. Вони пройшли через опромінення, операції, хіміотерапії, але це їх не зломило. Навпаки, кажуть героїні сюжетів, виникло бажання допомагати іншим, надихати своїм прикладом.

У залі були присутні представники громадських організацій, фахівці в області охорони здоров’я і представники міської влади, студенти та викладачі Харківської Державної Академії Культури а також люди, яких безпосередньо торкнулася ця проблема.

Віце-мер Харкова охорони здоров’я і соцзахисту населення Світлана Горбунова — Рубан, після перегляду фільму, не змогла стримати емоції.

«Я дивилася на цей фільм очима жінки, тому що тема для мене животрепетна і дуже важлива. Я згадувала свою маму, яка пішла з життя, тому що у неї був рак і свого тата, який пішов із життя з цих же причин ».

По закінченні фільму підняті в ньому проблеми обговорили лікарі, громадські діячі, юристи, жінки, що пережили хворобу.

Як зазначили організатори проекту — Харків став четвертим містом країни, після Донецька, Києва та Єнакієва, де показали цей фільм. Всього фільм побачать жителі семи міст України. Документальна стрічка стала частиною акції, що включила в себе і широке обговорення як показаного на екрані, так і в цілому проблеми боротьби з онкозахворюваннями в Україні.

Художньо-документальне кіно було знято на замовлення Української федерації боротьби проти раку та громадської організації «Центр« Рівне право на життя ». Показ відбувся за підтримки Харківської міської ради.

Студенти Харківської Державної академії Культури (ХДАК) 4 курсу заочного відділення кафедри «соціальна педагогіка» під керівництвом куратора групи Аніщенко Алли Петрівни — доцента кафедри «соціальна педагогіка» кандидата педагогічних наук — залишилися під незабутнім враженням від заходу. Кожен зробив для себе певні висновки після перегляду фільму та участі в обговоренні з організаторами проекту. Студенти висловили величезну подяку куратору групи Аллі Петрівні за надану можливість бути присутнім на такого роду заході і побажали якомога більших таких яскравих і корисних зустрічей.

content/uchast-studentiv-harkivskoyi-derzhavnoyi-akademiyi-kulturi-u-prezentaciyi-filmu-pravo-na