Опубліковано admin Чтв, 03/14/2013 — 19:01

26, 27, 28 березня 2013 року в м.Харків, м.Чугуїв, м.Дергачі (час та адреса проведення за тел.759-60-24) пройде круглий стіл з обговорення результатів соціологічного дослідження «Оцінка громадянської участі та організацій громадянського суспільства в Україні», яке було проведене Українським Фондом Демократії «Спочатку Люди».

До участі запрошуються всі бажаючі. Із метою вивчення мотивації та основних перешкод участі українців у суспільно-політичному житті країни Фонд «Спочатку Люди» в вересні 2012р. – лютому 2013р. провів дослідження «Оцінка громадської участі та організацій громадянського суспільства в Україні». Результати дослідження показали:

Громадянське суспільство в Україні знаходиться у дезорганізованому стані, при тому що половина громадян готова та здатна залучатися до суспільно-корисної діяльності. На відміну від держав з досить розвиненим громадянським суспільством, де основу громадської активності становлять формальні і неформальні об’єднання громадян, в Україні основою суспільства є громадянин, індивід.

Більшість опитаних не вважають матеріальний аспект вирішальним, коли йдеться про громадянську активність. Навпаки саме «щире бажання змінити ситуацію на краще» та «щире бажання допомогти» були визначені як фундамент для залучення до суспільно корисних справ. Ці висновки мають похитнути усталений міф, що горезвісне «моя хата скраю» є головним життєвим кредо та основною філософською установкою сучасних українців.

Основними перешкодами для залучення українців поміж іншим є недостатня підтримка з боку держави та існуючі несприятливі умови для розвитку громадського сектору. До того ж, відомі непоодинокі факти, коли формальні представники громадянського суспільства в Україні себе дискредитували, зокрема, своєю непрофесійністю і участю у «брудних» оборудках. Тож необхідність докорінних змін давно назріла та «відчувається в повітрі».

Під час круглих столів, які пройдуть в 17 містах 5 регіонів України з 18 березня по 4 квітня 2013 року, представниками Фонду «Спочатку Люди» будуть представлені результати дослідження та запропонована дискусія щодо подальшої розбудови громадянського суспільства. Отримані рекомендації, зведені з пропозицій громадян і висновків дослідників, можуть стати підґрунтям для реформування та еволюції громадянського суспільства в Україні. Учасники круглих столів зможуть долучитися до процесу їх формулювання і, таким чином, зробити особистий внесок у започаткування важливих громадських процесів в державі.

Участь у проведенні круглого столу є безкоштовною. Зареєструватись на захід можливо заздалегідь, або на самому заході. Попередня реєстрація проводиться на сайті Фонду «Спочатку Люди» www.peoplefirst.org.ua, за електронною адресою office@peoplefirst.org.ua. Жителі м.Харковаі, м.Чугуєва та Дергачів можуть подати заявку на нашому сайті через розділ контакти, або за елетронною почтою alla@socsvit.org .

Будемо раді разом започаткувати цей важливий діалог в суспільстві та побачити всіх небайдужих громадян України його учасниками. Приєднуйтесь! Український Фонд Демократії «Спочатку Люди» – громадська організація, метою якої є розбудова демократії в Україні через діалог, активне спілкування та моніторинг процесів, спрямованих на розвиток демократії в інтересах народу.

content/chi-diysno-nasha-hata-z-krayu