Медіаграмотність для людей поважного віку

Опубліковано alla Птн, 12/23/2016 — 02:25

Щодня кожен з нас отримує інформацію. Це є й факти, є і чутки, є реклама або пропаганда. Сьогодні не всі ЗМІ чітко дотримуються правил етики журналіста. Тому кожній людині, щоб не стати жертвою маніпуляцій, бажано освоїти базові навички медіаграмотності. Ми всі знаємо термін «інформаційна війна», новини впливають на стан нашого здоров’я, обговорення новин іноді призводить до непорозумінь і сварок.

В рамках пошуку нових підходів для освітньої роботи з людьми літнього віку з 5 вересня в місті Харків у територіальному центрі соціального обслуговування Московського району проводяться заняття тренінгу «Як читати газети і дивитись телевізор» в рамках проекту «Освіта протягом життя: Медійна грамотність для людей поважного віку», що реалізується за підтримки «Представництво німецької (неурядової) організації Німецьке об’єднання народних університетів» (DVV International). Для занять тренінгу організовано три групи з підопічних відділення денного перебування територіального центру. Графіком занять для кожної групи передбачено зустрічі щопонеділка та щоп’ятниці.

На тренінгу підопічним допомагають дізнатися про особливості світу журналістики, зрозуміти як відрізняти пропаганду, маніпуляції, приховану політичну рекламу, розпізнавати фейки. І результатом, ми сподіваємося, стане вміння краще відрізняти правдиву інформацію від недостовірної, більш об’єктивно оцінювати ті чи інші події і факти.
Тренінг проводять Голова Правління ГО «Соціальний всесвіт» канд. пед. наук, доцент Аніщенко А.П. і представник Харківської обласної бібліотеки для юнацтва соціальний педагог Захаріна В.О.

node/59