Круглий стіл з обговорення результатів дослідження «Оцінка громадянської участі та інститутів громадянського суспільства в Україні» в м.Дергачі

семінар у Дергачах

Опубліковано admin Суб, 30.03.2013 — 12:54

Харківська обласна громадська організація «Соціальний Всесвіт», за підтримку Українського Фонду Демократії «Спочатку Людей» 27 березня 2013 року в м. Харківська обл. Дергачі в закладі Центральної бібліотеки провели Круглий стіл з обговорення результатів дослідження «Оцінка громадянської участі та громадян громадянського суспільства в Україні» .

На заході присутні присутні представники Дергачівської райдержадміністрації, Дергачівської районної громадської організації «Молоде покоління Дергачівщини», Дергачівської районної молодіжної організації «НДП», фахівці районного центру соціальної служби для сім’ї, дітей та молоді, головний редактор газети «Вісті Дергачівщини», учні випускного класу Дячівського № 2, інші ліцеї потребують особи. 

Модератор заходу Аніщенко Алла (Голова Правління Харківської обласної організації «Соціальний всесвіт», канд.пед.наук, доцент) презентувала присутнім результати соціологічного дослідження «Оцінка громадянської участі та інститутів громадянського суспільства в Україні». 

Алла петрівна
Алла Петрівна

Учасники круглого столу в період дискусії намагалися виявити причини соціальної пасивності та бездіяльності громадян України, напрями та методи активізації населення. Зазначили, що сьогодні інтернет є одними з найшвидших засобів комунікації з широким колом населення. Підтримали ідею Фонду «Спочатку Люди» щодо голосування за документ «Хартію Народу». 

До рекомендацій щодо активізації громадянського суспільства, які були запропоновані, можна поділитися наступними:

  • Популяризувати тему громадянської активності серед широкого кола населення, тому на сьогодні вона є вкрай власною і потребує розвитку;
  • Об’єднати навколо цих членів територіальних громад, що буде сприяти розбудові місцевого самоврядування;
  • Проводять більше таких зустрічей, бо вони змушують замислитися над майбутніми своїми, своїми дітьми, своєю країною;
  • Залучати до участі в електронних проектах Фонду кожного серед молоді;
  • Закликати молодь залучати людей старшого віку до електронного голосування, що буде сприяти міжпоколінній взаємодії;
  • Рекомендували провести окрему зустріч із членами Дергачівської районної громадської організації «Молоде покоління Дергачівщини».

Учасники круглого столу зазначили, що для зміни суспільства на краще «необхідно змінити оточуюче середовище, а починати треба із себе: допомагати тим, хто мешкає поруч; робити більше спільних справ, бо це об’єднує людей, згуртовує, надає більше можливостей».

content/krugliy-stil-dergachi