Круглий стіл з обговорення результатів дослідження «Оцінка громадянської участі та інститутів громадянського суспільства в Україні» в м.Чугуєві

Опубліковано admin Чтв, 03/28/2013 — 22:25

Громадська організація «Соціальний Всесвіт» в рамках проекту українського Фонду Демократії «Спочатку Люди» 26 березня 2013 року в м. Чугуєві Харківської області провели Круглий стіл з обговорення результатів дослідження «Оцінка громадянської участі та інститутів громадянського суспільства в Україні».

У роботі Круглого столу взяли участь вчителі освітніх закладів м.Чугуєва та представники громадського сектору. Учасники круглого столу зазначили, що вперше відвідують захід щодо обговорення проблеми розвитку громадянського суспільства в Україні. Виявили, що мешканці

маленьких міст України є активними користувачами соціальних мереж і онлайн-комунікація за допомогою проекту «АГА», який буде впроваджено Фондом «Спочатку Люди» в мережі Facebook, надасть їм нових можливостей в професійному та особистому розвитку.

Обговорюючи результати презентації дослідження, учасники зустрічі зазначили, що інформація, яку отримали в ході дискусії, вимагає осмислення та розмірковувань над питаннями: «Чому ми так живемо?», «Що робити для того, щоб наші діти жили краще?», «Як українцям подолати страх перед владою і навчитися відстоювати свої права?».

Учасники круглого столу висловили свої рекомендації щодо активізації громадянського суспільства, а саме:

  • Необхідно займатися просвітництвом і допомагати небайдужим громадянам самоорганізовуватися;
  • Залучати молодь до діяльності громадських організації;
  • Використовувати успішний досвід інших громадських організацій;
  • Допомогти вчителям у впровадженні в шкільних закладах курсів з основ демократії;
  • Організовувати громадські дискусії задля більшого залучення активних громадян до суспільної взаємодії.

Присутні виявили бажання і в подальшому організовувати спільно з Фондом такі зустрічі задля пошуку можливих рішень в питанні активізації місцевих громад та небайдужих громадян. В межах дослідження «Оцінка громадянської участі та інститутів громадянського суспільства в Україні» Фонд «Спочатку Люди» проводить круглі столи в 17 містах 5 регіонів України. Для попередньої реєстрації на захід необхідно заповнити реєстраційну форму на сайті Фонду. Приєднуйтесь.

content/krugliy-stilchuguiv