Звіт про семінар «Методи соціального виховання в роботі соціального педагога з сім’ями учнями»

Опубліковано admin Втр, 29.10.2013 — 19:36

22.10.13 р. в ЗОШ № 51 Дзержинського району пройшов семінар-тренінг «Методи соціального виховання в роботі соціального педагога з сім’ями учнями» в рамках реалізації заказу Харківського соціально-міського ради «Содавання Центру сімейної підтримки «Мудрие батьки – щасливі діти».

Цель проведення заходів – виробляти вміння та навички застосовувати методи та технології соціального виховання в роботі шкільного соціального педагога з сім’ями школярів.

Семья – найважливіший інститут соціалізації школярів, який є персональною середою життя та розвитку дітей. Відношення дітей і батьків постійно мене впливають на соціальні, економічні, політичні умови. В сучасних умовах саме дети є для батьків головною цінністю життя. Но це, не упрощає сімейну життя, і, як ні странно, – усложняет. Содержание, характер, результати сімейного виховання залежать від ряду характеристик сім’ї, які і були розглянуті на семінарі-тренінгу.

Семінар-тренінг провела Председатель Правления ХООО «Соціальний всесвіт» доцент, канд. пед. наук Анищенко А.П., в якому прийняли участь соціальні педагоги з 29 школи Дзержинського та Орджонікідзевського районів.

У рамках семінару були підготовлені питання: підвищення професіоналізму соціальних педагогів – випускників вищих навчальних заведених, які навчалися за спеціальністю «Соціальна педагогіка»; уточнення змісту діяльності соціального педагога в середньому освітньому навчальному закладі; розширення кола соціальних зв’язків, які необхідно налагодити соціальному педагогу для підвищення ефективності процесу соціалізації школярів у територійній громаді; понімання напрямків діяльності шкільного соціального педагога з сім’ями учнящихся шкіл; необхідність підвищення педагогічної компетентності батьків.

content/otchet-o-seminare-metody-socialnogo-vospitaniya-v-rabote-socialnogo-pedagoga-s-semyami